På ferie med kirken

Der hygges med snobrød og skumfiduser
Rejefiskeri
Mon krabber bider?
'Se, jeg har fanget en reje'
Jeg elsker Danmark
Hvad har vi fået i nettet?

Menighedsplejen har i uge 27 2019 været på ferie med seks enlige mødre og deres ti børn i alderen fra 4 til 11 år.

Det er første gang, vi prøver det og har erfaret, at det giver en fantastisk oplevelse og et fællesskab mellem kirke og familier, som strækker sig ud over kirkens fysiske rammer. Vi oplevede blandt andet, at familierne fik mere energi til hverdagen, ligesom de fik vendt nogle af de tanker, som de går og tumler med omkring eksistentielle udfordringer, dilemmaer og hverdagens små og store problemer. 

Ud over fællesskabet og de gode snakke, har vi lavet en del aktiviteter: Vi har undersøgt havbundens dyreliv, spist levende rejer, rørt ved krabber og da en naturvejleder puttede en levende krabbe i munden ville børnenes begejstring ingen ende tage. Vi har malet kunstværker på sten, vi har lavet bål og bagt snobrød, ristet skumfiduser, været i Sommerland Sjælland og den sidste aften var alle i cirkus. 


Vi i Menighedsplejen er ikke i tvivl om, at det har gjort en forskel for de familier, der var med, fx hørte vi bemærkninger som:

”Vi kom på ferie som de andre af vores kammerater gør.”

”Når jeg kommer i skole igen, glæder jeg mig til at fortælle om min første ferie nogensinde.”

”Kan vi ikke få en uge mere?” Var den typiske reaktion fra mødrene, da ferien nærmede sin afslutning.


Fra Menighedsplejens side er vi ikke i tvivl om, at en families deltagelse i ferieprojektet kan betyde et vendepunkt i deres liv. Mange får styrket deres selvværd og netværk, så de fx får lyst til at begynde på en uddannelse, vende tilbage til arbejdsmarkedet eller til selv at lave frivilligt socialt arbejde. 


Ferieprojektet er ikke kun et spørgsmål om at komme afsted på ferie, det er også et projekt, som for mange af de deltagende familier fungerer som et springbræt til en kursændring i deres liv. 


Vi vil gerne takke Arbejdsmarkedets Feriefond, Samvirkende Menighedsplejer og ikke mindst vore trofaste støtter og donorer i Ringsted Sogn. Tusind tak for jeres støtte, uden jer, var det ikke muligt at hjælpe disse familier til en velfortjent sommerferie.