Du er her: 

Har du bemærket det store stillads i Sct. Bendts Kirke?

Konservatorerne arbejder på at gøre altertavlen rigtig fin til påske og konfirmationerne.

Et stort stillads er nu sat op omkring altertavlen i Sct. Bendts Kirke. Det ser ikke særlig kønt ud, men det lover vi at det bliver igen! Op til påske skulle arbejdet med altertavlen blive færdigt, og så vil både træværk og maleri have været gennem dygtige konservatorers hænder. Det vil derfor se rigtig fint ud til påske og forårets mange konfirmationer. 

Menighedsrådet har i længere tid været opmærksomme på, at en del af kirkens inventar ikke mindst altertavlen, prædikestol og epitafier (mindetavler opsat på væggen) trænger til en kærlig hånd. De gamle malerier og det smukke træværk har efter mange år i kirken brug for at få foretaget småreparationer og rensning, for at det igen kan komme til at fremtræde på bedste vis. Det arbejde er nu godt igang takket være fondsmidler. Prædikesol og de første epitafier er færdigbehandlet, og sidste etape, der bl.a. involverer altertavlen, er nu påbegyndt. 

Mens arbejdet med altertavlen står på vil gudstjenester foregå på lidt anderledes vis, derfor har vi etableret et lille midlertidigt alter tættere på døbefonten. Vi håber på alles forståelse.

Del dette: