Lørdagsmatinéen forår 2020

Lørdag den 11. januar - Nytårskoncert

Michala Petri og Haderslev domkirkes Drenge-/Mandskor.

Entré: 100 kr.

Lørdag den 1. februar

Jakob Lorentzen har siden 1997 beklædt stillingen som organist og kantor ved Holmens Kirke samt slotsorganist ved Christiansborg Slotskirke. Det var Jakob, der stod for musikken i dagene omkring Prins Henriks begravelse. Jakob er tilknyttet Det jyske Musikkonservatorium som underviser samt korsyngemester ved Den kongelige Opera. Som komponist har han skrevet adskillige værker og var hovedredaktør på udgivelse af den ny Kirkesangbog.

På programmet er værker af Gade, Bach, Scheidemann, Hasselmans, Lindberg og Lorentzen.

Lørdag den 7. marts

Mames Babegenush - østeuropæisk ekstase møder nordisk melankoli

Mames Begegush er øst, der møder nord. Stærke skandinaviske rødder sammenflettet med den sprudlende dansemusik fra Østeuropa, fra stemningen af nordiske fyrretræer til farverige bryllupper i Rumænien giver Mames Babegenushs musik en følelse af både melankoli og ekstatisk glæde.

Efter bandet blev dannet i København i 2004, har det seks mand store ensemble med deres friske lyd og modige musikalske udtryk taget publikum såvel anmeldere med storm. Gruppen har brugt mange år på at finpudse deres fortolkning af den traditionelle jødiske og østeuropæiske folkemusik, og de har altid insisteret på at give deres musik et personligt præg. Glæd jer til en koncert med Mames Bebegenush – et unikt bekendtskab, der udfolder et spændende og dynamisk univers, som aldrig er hørt eller set før.

Fri entré.

Lørdag den 4. april

Kormusik til faste-/påsketiden.

Lørdag den 2. maj

Klaverkoncert med Elisabeth Holmegaard Nielsen.

Grieg, Brahms, og Chopin - der også vil fortælle lidt undervejs om de forskellige musikstykker.

Lørdag den 6. juni

The Blackbirds – sange og viser fra hele verden

The Blackbirds fortolker de helt store klassikere fra hele verden. Genhør Piaf, Wrejswijk, Jobim, Brecht, Brassens og mange flere arrangeret i bedste kammermusikalske stil for spansk guitar, sang og percussion.

Søren Bødker Madsen spiller vanvittigt raffineret på sin spanske guitat, og Karoline Budtz’ lyriske og teatralske stemme giver sangene et levende og varieret udtryk, der bevæger sig henover klassisk, flamengo, bossa nova, folk, pop og swing!

Duoen fortæller om komponisterne, og hvad de betød i deres samtid. Sangene fortolkes på originalsprogene.

Koncerten bliver en rejse i sprog, stemninger, gode historier og nostalgi!