Skal jeg tale med en præst?

Når man har fået store sorger at bære på eller har problemer med et eller andet, så kan det være godt at tale med en præst.

Det kan også være en livskrise, hvor der er dybe, eksistentielle spørgsmål som man har brug for at få vendt.

Eller måske står man i et nyt livsområde, og kan ikke sætte ord på den uro og længsel, der rører sig i ens sjæl og sind.

Din præst ønsker at møde dig på et åbent grundlag, uden fordomme.  Vi har tavshedspligt og lytter i reglen mere, end vi taler. Og det skal du være velkommen til at benytte dig af.

Uanset hvad, og uanset din alder, så er du altid velkommen til at ringe eller skrive.

Sorggruppe for unge

Ungdomspræst Sara Horneman-Thielcke tilbyder to sorggrupper for unge, de er aldersinddelt mellem 12-16 år og 15-21 år. Sorggrupperne er for børn og unge der har mistet en forældre eller en søskende og som gerne vil tale med andre unge i samme situation. I en sorggruppe er der en helt naturligt forståelse og genkendelse af de følelser, som kan være svære for andre udenforstående at tale om. I sorggruppen er der altid tid og rum til tale om de bekymringer og tanker der rumsterer og mange unge oplever det som et fristed for hvor der altid er plads til at fortælle. Det kan hjælpe at høre om andres reaktioner og oplevelser og høre fra andre i samme alder, hvordan de har taklet sorgen over at have mistet en mor eller en far. Der er altid tid til at mindes og sørge i en sorggruppe og det kan til tider skabe klarhed at erfare hvordan andre lever med sorgen og snakke med andre der er akkurat samme sted.
Grupperne bliver inddelt og dannet efter behov og de mødes ca. hver 14 dag efter skoletid i Ringsted. Hver mødegang er ca. 2 timer.
Kontakt Sara Horneman-Thielcke for mere information og tilmelding på mobil 2166 5502 eller mail shf@km.dk

Hvornår kommer præsten på besøg?

Din præst kommer gerne på besøg.

Har du noget på hjerte, som du vil drøfte med én af dine sognepræster, er du altid velkommen til at kontakte en af os præster. Det er vigtigt for os at påpege, at vi gerne taler med dig om det, du har på hjerte og som er ”præstens bord”, som fx din situation, din tro, det du håber på, sørger over og længes efter.  Hører du til dem, der savner at gå til alters, men føler at du ikke kan magte at komme i kirke ved egen hjælp, kommer din sognepræst gerne forbi i dit hjem og deler nadveren med dig.

Nogle mennesker, især ældre, kan være beklemte ved at ulejlige præsten.  I sådanne tilfælde sker det, at præsten får en henvendelse fra en søn eller datter, en god nabo eller en bekendt, hvorefter hun/han ringer op og aftaler et tidspunkt for et besøg.  Håndsrækninger som disse er vi taknemmelige for.

Er du indlagt på sygehuset og ønsker besøg af præsten, kan du ikke regne med, at præsten kommer af sig selv, da hun/han nok ikke ved, at du er syg.  Her kan sygeplejerskerne på afdelingen kontakte præsten om, at du ønsker besøg, når blot du siger det til dem.

At præsten ikke får alt at vide, er der nu også fordele ved.  Din præst ønsker at møde dig på et åbent grundlag, uden fordomme.  Vi har tavshedspligt og lytter i regelen mere, end vi taler.
Og det skal du være velkommen til at benytte dig af.

Kontakt præsterne

Henrik Fuglsang-Damgaard

tlf: 5761 0516

Hanne Vesth

tlf: 57 61 08 80

Janne Meibom

tlf: 51 21 33 27

Otto Lundgaard

tlf: 40 33 21 27

Se yderligere oplysninger her

Klik her for at komme til sjaelesorg.nu

Hvor kan jeg gå hen?

Du er altid velkommen i kirken eller til at tale med en præst. Men nogle gange kan man have brug for at henvende sig anonymt eller tale med nogle der med fagspecifik viden kan rådgive og hjælpe i særlig livssituation. Derfor har vi her samlet en liste over relevante væresteder, rådgivninger, organisationer m.m.:

Kirkens korshær i Ringsted:

Café Dagmar (værested for socialt udsatte)

Sct. Knudsgade 3, Ringsted

Sct. Nikolaitjenesten:

En folkekirkelig samtaletjeneste i samarbejde med Kirkens Korshær, hvor du kan henvende dig annonymt.

Ringsted Krisecenter - hjælp til voldsudsatte kvinder og børn:

www.ringsted-krisecenter.dk

Kræftens Bekæmpelse:

Professionel og gratis rådgivning: tlf.: 80 30 10 30

www.cancer.dk

Anonyme Alkoholikere:

Holder møde i Klostermarkskirken onsdage kl. 19.30 -20.30 og i Sognegården mandage og søndage kl. 19.30 - 20.30. Se nærmere på hjemmeside:

www.dkaa.dk