Vi vil gerne giftes - hvad gør vi?

Alle, der bor i Ringsted Sogn, har lov til at blive viet i en af vores kirker; Sct. Bendts Kirke og Klostermarkskirken.

Hvis man ikke bor i sognet, er det også muligt at blive viet i en af vore kirker, hvis man er døbt, konfirmeret eller har en special tilknytning til vort sogn.

Kontakt Kirkekontoret, hvis I ønsker at blive viet eller hvis I har nogen spørgsmål.

Der er nogen enkelte krav der skal være opfyldt.

1. Mindst én af parterne skal være medlem af folkekirken, ellers er vielsen ikke juridisk gyldig.

2. Før vielsen skal man underskrive en ægteskabserklæring, der fås på kommunen. Kommunen afprøver herefter om ægteskabsbetingelserne er opfyldt, og kommunen sender en prøvelsesattest til os. Det er ikke muligt at vie jer, hvis vi ikke har modtaget en prøvelsesattest.

Tit ønsker man navneændring i forbndelse med vielsen. Se under navneændring.

Husk det er ganske gratis at blive gift i kirken!

Læs mere om kirkebryllupper

Tre brudepar fortæller om deres bryllup i Ringsted - se her

Folkekirken.dk om kirkebryllup

Musik og sang til bryllup

Ved et bryllup synger man som regel 3 eller 4 salmer og desuden spiller organisten skøn orgelmusik ved ind- og udgang. I det omfang det er muligt imødekommer organisten gerne særlige ønsker. Ønsker man at medbringe egen musiker eller sanger skal det altid aftales med præst og organist.

Når I skal tale med præsten om jeres bryllup vil I også bruge tid på at tale om salmer. Nogle brudepar ønsker kendte salmer eller salmer med særlig betydning for dem, andre ønsker mest af alt, at salmerne skal afspejle den særlige dag som brylluppet jo er. Find evt. inspiration inden samtalen på hjemmesiden www.dendanskesalmebogonline.dk

På hjemmesiden Lyt til danske salmer  - har man samlet en række orgelmusikstykker som kan være egnet til vielser. Nogle af dem bliver ofte spillet i vore kirker og vil være på organisternes faste repertoire mens andre måske ikke kan realiseres uden at der er god tid til forberedelsen. Gå på opdagelse på siden og lad jer inspirere!