Du er her: 
 
 

Opdateret den 26. oktober

Nye corona-tiltag for folkekirken og andre trossamfund

​I forbindelse med statsministerens pressemøde fredag den 23. oktober 2020 blev en række nye tiltag mod corona/COVID-19-smitte præsenteret. De nye tiltag finder anvendelse fra 26. oktober 2020. Ændringer vedrørende forsamlingers størrelse er indtil videre gældende i 4 uger fra den 26. oktober 2020.

Som udgangspunkt gælder de nuværende regler og retningslinjer for folkekirken og andre trossamfund fortsat i lokaler, som de råder over. Gudstjenester, messer, fredagsbøn, kirkelige handlinger eller lignende kan derfor i langt de fleste tilfælde afvikles som hidtil, men naturligvis med overholdelse af de gældende arealkrav og afstandskrav og med fokus på hygiejne og udluftning. 

De nye tiltag betyder dog, at der indføres yderligere begrænsninger for, hvor mange der kan forsamles til udendørs begravelser og bisættelser. Hidtil har forsamlingsgrænsen for udendørs begravelser og bisættelser været 200 personer, men fra mandag sættes det maksimale antal deltagere ned til 50. 

Tiltagene får også betydning for andre udendørs aktiviteter i folkekirken og andre trossamfund, hvor deltagerne ikke i al væsentlighed sidder ned med ansigtet i samme retning. Her gælder det generelle forsamlingsforbud, som fra den 26. oktober 2020 sættes ned til 10 personer. Det betyder, at for eksempel planlagte udendørs Halloween- og Allehelgen-optog i den kommende tid ikke vil kunne bestå af flere end ti personer.

Kirkerne har åben, dog med begrænset antal gæster, se herunder.

Antal gæster i 

  • Sct. Bendts Kirke: 120
  • Klostermarkskirken: 60
  • Ringsted Kapel: 34

Ovennævnte antal er uden personale.

Både Kirkekontoret og Kirkegårdskontoret har åben for personlig henvendelse.

  • Kirkekontor alle hverdage kl. 10.00-13.00
  • Kirkegårdskontor tirsdag og torsdag kl. 10.00-13.00

Der er opsat sprit i alle Ringsted Sogns lokaliteter.

Vi opfordrer til stadig at holde afstand og følge myndighedernes anvisning om god håndhygiejne og hoste i i armen.

Når du besøger eller deltager i en aktivitet i folkekirken i et lokale med offentlig adgang, skal du overholde det gældende krav om brug af mundbind.

Du skal have tildækket mund og næse ved brug af mundbind eller visir, når du går ind og ud af lokalet, og når du bevæger dig rundt i lokalet.

Kravet gælder ikke, når du sidder ned eller knæler. Heller ikke når du som led i en kirkelig handling kortvarigt rejser dig op, for derefter at sætte dig ned igen på samme plads.

Børn under 12 år er undtaget kravet om mundbind i folkekirken.

Når et menneske dør: Afsked under corona-epidemien

Information til pårørende fra begravelsesmyndigheden

Følg Sundhedsstyrelsens anbefalinger for adfærd under corona-epidemien - også ved dødsfald 

Når vi mister dem, som vi holder af, har vi særligt brug for at være tætte sammen med vores nærmeste og opleve båndet til andre mennesker.  

Corona-epidemien kræver imidlertid, at vi holder afstand til hinanden, og at vi ikke kan være samlet i en større gruppe.   

Det er en meget vanskelig situation for jer efterladte, men det er helt nødvendigt, at myndighedernes anvisninger for adfærd bliver fulgt af alle pårørende. Ellers kan vi komme til at danne ny smittekæder.  

Husk altid Sundhedsstyrelsens anbefalinger

  • Hold god håndhygiejne, host og nys i engangslommetørklæde eller albuebøjningen
  • Begræns fysisk kontakt, undgå håndtryk, knus og kram og hold 1-2 meters afstand til andre personer i det offentlige rum
  • Vær særligt opmærksom på smittefare i forhold til ældre og kronisk syge, hold altid afstand
  • Personer med symptomer på covid-19 bør isolere sig

Se mere på sundhedsstyrelsens hjemmeside på www.sst.dk

Begrænset deltagerantal ved begravelser og bisættelser  

Der må maksimum være 50 gæster ved begravelser og bisættelser. 

Der vil være sat stole op med behørig afstand.

En dødsannonce indrykket i lokale eller landsdækkende dagblade bruges ofte til at invitere bredt til afskedshøjtideligheden. Under Covid-19 pandemien er det en god idé i dødsannoncen at gøre opmærksom på, at dem, I inviterer, vil få personligt besked af jer. Skriv også gerne hvis I holder en  fælles mindehøjtidelighed senere. 

Tag hensyn, også til professionelt medvirkende 

Vi skal tage afsked med de døde på en måde, hvor vi passer godt på hinanden.  

Ældre mennesker, og personer med underliggende sygdomme er særligt sårbare over for smitte under corona-epidemien. Det er dog også vigtigt at tage hensyn de professionelle, som du og de øvrige efterladte møder i forbindelse med dødsfaldet.  

Præster, bedemænd, kirketjenere, organister, kirkegårdsansatte, blomsterhandlere og andre er i kraft af deres arbejde nødt til at være i kontakt med mange mennesker, som de potentielt kan blive smittet af. Samtidig er der også fare for, at de uforvarende kan bringe smitten med sig videre til mange andre mennesker.  

Hold altid den rette afstand til de professionelt medvirkende ved dødsfald og følg deres anvisninger for din adfærd.