Du er her: 
søndag28okt2018

Allehelgens-koncert "Actus Tragicus"

søndag28okt2018 kl. 19:00 - 20:30

Der er komponeret meget smuk musik til tiden omkring Allehelgen, hvor man mindes dem, man har mistet. Søndag d. 28. oktober kl. 19.00 er der koncert i Klostermarkskirken, hvor kirken barokensemble spiller et storslået program med titlen “Den inderligste afsked”.

Koncertens hovedværk er den bedårende kantate nr. 106 af J.S. Bach med tilnavnet “Actus Tragicus” - den egentlige titel er “Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit”. Med sin specielle besætning er det et af Bach’s mesterværker og derfor også et hyppigt spillet værk. Rent klangligt er værket genialt i forhold til Allehelgen og bringer følelserne ud på det yderste. To blokfløjter, to gamber, orgel og violone udgør orkestret, der akkompagnerer de fire sangere. Tit fremføres værket med kor, men det kan ikke have været gamle Bachs tanke, da det delikate orkester så bliver fuldstændigt overdøvet. Så både solistpartier og korpartier bliver sunget af Line Juul Andersen, sopran; Ulla Munch, alt; Tomas Medici, tenor og Martin Agerbo, bas.

De seks musikere og fire sangere fremfører desuden kammermusik af Telemann og Händel samt tre motetter af den ukendte, men undervurderede Gottfried Homilius.
Al musikken spilles i den kammertone, man havde i barokken og som ligger en halv tone under nutidens kammertone. Det giver en anden blødere klang, idet strengene på strygeinstrumenterne simpelthen ikke er spændt så hårdt. Hvad angår blokfløjterne, så er det nogle særlige fløjter, bygget til den lave kammertone og kopier af originalinstrumenter.

Barokensemblet består af Karina Agerbo & Pia Loman, blokfløjte; Mogens Rasmussen & Hanna Thiel, gambe; Lars Baunkilde, violine og Leif Meyer, orgel. Der er gratis adgang og et glas vin efter koncerten.

Gratis adgang.

- foregår i Klostermarkskirken konf.1, Klostermarkskirkens sal, Klostermarkskirken konf.2, Klostermarkskirken