Du er her:

Tjekkisk ungdomskor

Ungdomskoret Mendík har eksisteret siden 1989 og består af unge korsangere på mellem 14 og 20 år. Koret giver henover året flere koncerter i Tjekkiet bl.a. i Prag og i forbindelse med en nationale konkurrence i Tjekkiet, hvor de senest har vundet sølv. Koret optræder også flere steder i udlandet i bl.a. Tyskland, Polen og Slovakiet. Koret har også tidligere besøgt Danmark i 2012, hvor de gav koncert i Ringsted, Ribe og Lemvig.

Det er med andre ord et talentfuldt kor med mange koncerter i baggagen, man nu igen har mulighed for at opleve i Ringsted. Koret har en koncert mere i Danmark i Christians Kirken i København dagen efter de har været i Ringsted.

Koret synger en blanding af spirituelle sange, folkemusik og populærmusik, som f.eks. Phil Collins og sange fra de populære musicals La La Land og Les Misérables.

I Dronning Dagmars fodspor

Ringsted har gennem mange år haft en særlig relation til Tjekkiet, særligt til venskabsbyen Kutna Hora, der ligger ca. 100 km fra Prag og som Ringsted har haft venskabsbysamarbejde med siden slutningen af 1980’erne.

Men relationen går længere tilbage end de 30 år, der formelt har været venskabsbysamarbejde. Dronning Dagmar, der jo som bekendt ligger begravet i Sct. Bendts Kirke, kommer oprindeligt fra Böhmen, det vi nu kalder Tjekkiet.

Korets miniturné i Danmark har de da også valgt at kalde ”I Dronning Dagmars Fodspor”, og derfor vil koncerten i Sct. Bendts Kirke ved Dronning Dagmars sidste hvilested, være kronen på værket ved korets turné i Danmark.

Koncertprogram

Concert program - Ringsted, Sankt Bendts Kirke, 25.9.2019