Du er her:

Lørdagsmatinéen: Storslået orgelkoncert

Lørdag den 1. september kl. 12.30, Sct. Bendts Kirke

Jens Henrik Petersen spiller Franz Liszts største og mest komplekse orgelværk "Ad Nos". Værket er komponeret i 1850 over en koralmelodi fra Meyerbeers opera "Profeten". Indledningsvis vil Jens selv give en introduktion til værket.

Den glemte musik

Torsdag den 20. september kl. 19.30 Klostermarkskirken

"Den glemte musik" er koncert med musikalske perler fra midten det 20. århundrede, der alle blev uropført af den samme duo i Wigmore Hall i London.
Her i det 21. århundrede genoptages værkerne af Ole Worm, klaver og Karina Agerbo, blokfløjte. Musikken er ukendt, ja næsten glemt, men berigende og fantastisk og blandt komponisterne kan nævnes Gordon Jacob, Lennox Berkeley og Herbert Murrill.

Gratis adgang

Lørdagsmatinéen: Villén & Sjølin

Lørdag den 6. oktober kl. 12.30, Sct. Bendts Kirke

Koncert med duoen Villén & Sjølin, der består af fløjtenist Linnéa Villén og guitarist Allan Sjølin. De er begge uddannede fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor de begyndte deres musikalske partnerskab i 2015. Det er blevet til et utal af koncerter siden og duoen har udviklet et unikt samspil. vil spille et smukt program bestående nordiske, lyriske stykker. Ved koncerten vil de spille et smukt program fyldt med nordiske, lyriske stykker.

Allehelgensbarok

Søndag den 28. april kl. 19, Klostermarkskirken

Den bedårende Kantate nr. 106 “Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit”, kendt som “Actus Tragicus”, er med sin specielle besætning et af Bachs mange mesterværker. To blokfløjter, to gamber, orgel og violone udgør orkestret, der akkompagnerer de fire sangere. Rent klangligt er værket genialt i forhold til Allehelgen og bringer følelserne ud på det yderste. Ud over kantaten spiller ensemblet sjældent spillet kammermusik af Telemann og Händel og sangerne fremfører 3 motetter af den ukendte, men undervurderede Gottfried Homilius.
Solister: Line Juul Andersen, sopran; Ulla Munch, alt; Tomas Medici, tenor; Martin Agerbo, bas samt Klostermarkskirkens barokensemble bestående af Karina Agerbo & Pia Loman, blokfløjte; Mogens Rasmussen & Hanna Thiel, gambe; Lars Baunkilde, violine og Leif Meyer, orgel.

Mozarts Requiem

Lørdag den 3. november kl. 12.30, Sct. Bendts Kirke

Requiem fra 1791 er Mozarts sidste komposition. Selvom det menes, at det kun er 2/3 af værket, der stammer fra Mozarts egen hånd, hører det til et af hans mest berømte og elskede værker. Det opføres ved denne koncert med solister fra operaen, musikere fra DRs symfoniorkester og Copenhagen Phil, korister fra kammerkoret Vox Absona og Sct. Bendts Kirkes kor. Dirigent Jens Henrik Petersen
Billetter à 150 kr. sælges på kirkekontoret og ved indgangen.

Lørdagsmatinéen: Julekoncert

Lørdag den 1. december kl. 12.30, Sct. Bendts Kirke

Sct. Bendts Kirkes kor synger os alle ind i den helt rigtige julestemning, når de fremfører kendte og elskede julesange. Dirigent: Jens Henrik Petersen.

Vi synger julen ind

Tirsdag den 4. december kl. 19.00, Klostermarkskirken

Norna er en kvartet bestående af Maria Fransèn, Maria Onjantakanen, Maria Redke og Nanna-Beth Konglevoll, fra henholdsvis Finland, Sverige, Danmark og Norge, men alle bosat på Midtsjælland. Kvartetten har hovedsagligt henholdsvis europæisk middelaldermusik og nordisk folkemusik på repertoiret. Udover at alle fire synger, spilles der også på forskellige ældre strenge instrumenter, som keltisk harpe, lyre, rebec og kantele, samt på forskellige blokfløjter, m.m.
Til sogneaftenen vil Norna fremføre udvalgte julesange fra Norden og Europa, med rødder både til middelalder og folkemusikalske traditioner.
Der vil desuden være fællessang med Klostersangerne i spidsen og så sluttes der traditionen tro af med julebingo.

Bachs Juleoratorium

Torsdag den 13. december kl. 19.00, Sct. Bendts Kirke

Copenhagen Phil og Københavns Drengekor opfører Bachs fantastiske Juleoratorium. Bach fortæller gennem musikken julens historie med drama, inderlighed og eminent sans for at udnytte hele spektret af medvirkende. Fra helt intime satser med blot et par instrumenter og en enkelt solist, til det helt store udtræk med fuldt kor og orkester. ´

Ang. billetsalg: se venligst dagspressen.

Orgelkoncert: La Nativité

Torsdag den 20. december kl. 19.30, Sct. Bendts Kirke

Jens Henrik Petersen opfører Oliviér Messians underfundige julemeditationer: "La nativité du Seigneur". Værket blev komponeret i 1935 og hører til blandt Messiaens mest spillede orgelværker.

Gratis adgang

Koncerter

I løbet af året er der i kirkerne et meget varieret koncertprogram. Sognets organister arrangerer mange koncerter og spiller også selv ved nogle af dem. Derudover er der mange eksterne arrangører som f.eks. Ringsted Musikskole, Ringsted Gymnasium, Lions og lokale kor.

I Sct. Bendts kirke er der som regel koncert hver den første lørdag i måneden kl. 12.30 - under navnet Lørdagsmatinéen (undtagen juli og august), der er gratis adgang. Desuden er sognet arrangør af typisk én større koncert i kirken om året som f.eks. Händels Messias.

I Klostermarkskirken er der et rigt og varieret koncertprogram.

Desuden henvises til provstiets hjemmeside www.ringstedsoroe.dk hvor man kan finde koncertfolder med kirkekoncerter i hele provstiet.