Du er her:

Bachs Juleoratorium

Torsdag den 13. december kl. 19.00, Sct. Bendts Kirke

Copenhagen Phil og Københavns Drengekor opfører Bachs fantastiske Juleoratorium. Bach fortæller gennem musikken julens historie med drama, inderlighed og eminent sans for at udnytte hele spektret af medvirkende. Fra helt intime satser med blot et par instrumenter og en enkelt solist, til det helt store udtræk med fuldt kor og orkester.

Pris 195 kr.+gebyr. Billetsalg på Kirkekontoret, ved indgangen og gennem Ticketmaster via dette link: https://www.ticketmaster.dk/event/SBI1312?language=da-dk

Orgelkoncert: La Nativité

Torsdag den 20. december kl. 19.30, Sct. Bendts Kirke

Koncerten bliver et genhør med Olivier Messiaens ”La Nativité du Seigneur”.  Værket består af ni meditationer over julen og Jesu fødsel. Vi skal høre englene, om hyrderne på marken men også om Jesus der påtager sig lidelsen. Tonesproget er ganske anderledes og overvældende i forhold til hvad vi ellers lytter til af musik. Musikken er både stille og meditativ, men også energisk og voldsom. Kirken vil kun være oplyst af olielamper.

Gratis adgang

Koncerter

I løbet af året er der i kirkerne et meget varieret koncertprogram. Sognets organister arrangerer mange koncerter og spiller også selv ved nogle af dem. Derudover er der mange eksterne arrangører som f.eks. Ringsted Musikskole, Ringsted Gymnasium, Lions og lokale kor.

I Sct. Bendts kirke er der som regel koncert hver den første lørdag i måneden kl. 12.30 - under navnet Lørdagsmatinéen (undtagen juli og august), der er gratis adgang. Desuden er sognet arrangør af typisk én større koncert i kirken om året som f.eks. Händels Messias.

I Klostermarkskirken er der et rigt og varieret koncertprogram.

Desuden henvises til provstiets hjemmeside www.ringstedsoroe.dk hvor man kan finde koncertfolder med kirkekoncerter i hele provstiet.