Stille aften i Kirken

Dit ord er en lygte for min fod, et lys på min sti
Salmernes bog 119, 105

Sognepræst Hanne Vesth står bag det nye koncept, der er et tilbud om at komme lidt ned i gear i både krop og sind, og få nye tanker og følelser om livet. Eller måske bare tanke op på udholdenhed og livsglæde.

Kl. 18.30 åbner turistdøren (den over mod rådhuset), hvor du er velkommen til at kigge ind og bare nyde det smukke kirkerum, der er fyldt med stille musik. Du kan tænde lys i lystræet, sætte dig et sted eller gå lidt rundt. På et bord er der lagt vejledninger frem til forskellige meditationer og en kropsbøn, som du kan prøve. Især hjerte-meditationen er godt for dit fysiske hjerte, og åbner for en dybere måde at være i livet på. Du kan også læse den lignelse, som stillegudstjenesten handler om.

Kl. 19 begynder stillegudstjenesten i sidekapellet. Jesus’ lignelser læses meget langsomt op. Lignelsen følges af en refleksion og stilhed, så man kan leve sig ind i personerne og lade lignelsen få personlig betydning. Der er også musik, også fra vores egen tid, der giver en vinkel på lignelsens tema, smukke billeder og fælles sang, støttet af kirkekorets smukke stemmer.

Ca. kl. 20 åbner vi for termokanderne på rullebordet, og får en kop urtete eller kaffe, en lille snack og snak.